esmaspäev, 25. juuli 2011

Ametnike huumor

UMBROHI

Ahhaa kõrval jalakäijate teel võtab istepinkide sisse tehtud peenardel võimust umbrohi: kassitapp, Rakvere raibe ja muu. Miks olete lasknud peenardel umbrohtu kasvada?

Vastab Ahhaa teaduskeskuse juhataja Tiiu Sild: Meid ennast häirib ka see umbrohi, aga need peenrad ei kuulu Ahhaa hooldusalasse. See on linnatänav nagu iga teine ja seda peaks hooldama linn.

Miks haljastusteenistus ei hoolda Ahhaa kõrval jalakäijate tänava peenraid?

Vastab Tartu linnavalitsuse haljastus- ja puhastusteenistuse haljastuse peaspetsialist Inga Kiudorf: Haljastusteenistus ei võta nende peenarde hooldust endale enne, kui kõik ehituslikud vead on likvideeritud.


Ainuke lahendus on, et võetakse peenrad välja, vahetatakse muld ära ja istutatakse tagasi. Aga kuna töö võttis vastu linnavarade osakond, ei saa me seda ehitajalt nõuda.

Miks võttis linnavarade osakond ehitajalt vastu umbrohumullaga peenrad?

Vastab linnavarade osakonna ehitusteenistuse peaspetsialist Tiit Paenurk: Projektis oli ette nähtud, et tuuakse põllumuld, ja ehitaja tõigi põllumulla, nii et ehitajat ei saa süüdistada. Põllumullas võib ju igasuguseid seemneid olla.

Kas projekt oli siis valesti koostatud?

Võimalik.

Mis nüüd saab?

Üks idee on umbrohtu pestitsiididega hävitada.

Haljastajad ütlevad, et see hävitaks ka kultuurtaimed. Mida arvate haljastusteenistuse ettepanekust peenrad täiesti tühjaks teha ja uus muld tuua?

No ehitajalt seda garantii korras nõuda ei saa. Kui hooldaja leiab, et umbrohtu ei ole võimalik tõrjuda, siis on see üks võimalus, aga ma ei anna sellele kindlat vastust. Meile endile on ka veel lahtine, mis saab.

Tartu Postimees 13.07.2011

3 kommentaari:

Sol ütles ...

Mina mõtlesin, et umbrohupeenrad on uus ja eriti trendikas aiandusidee. Elegantsed kassitapud, majesteetlikud ohakad ja eksootiliselt värvikad rakvereraiped kaunilt eksponeerituna minimalistlikes betoonkastides. Nii näevad ka linnainimesed, misasi see umbrohi on.

Aki ütles ...

Vabalt võiks olla.

Rebeka* ütles ...

Tere tulmast minu maailma - tihtipeale tuleb 6-7 ametnikule helistada enne, kui asjaliku vastuse saan kelleltki :)

Kärt Rebane