pühapäev, 22. juuni 2014

Tähtvere bassein

 Tartu viletsad ujumistingimused paranevad lähiaastal oluliselt: Tähtvere lagunenud basseini kohale valmib novembris umbes 8 miljonit krooni maksev siseujula ja järgmise aasta lõpuks peaks valmis saama umbes 60 miljonit krooni maksev Lõuna-Eesti vee- ja tervisekeskus.
...
Vee- ja tervisekeskuse projekti konsultant-nõuniku Udo Viilukase andmeil on objektile tänavu riigieelarvest eraldatud 4 miljonit krooni. «Umbes 2 miljoni krooniga toetab Tartu linnavalitsus,» lisas Viilukas. Eelmisel aastal oli vee- ja tervisekeskusele eraldatud 1,7 miljonit krooni, millest 1,5 miljonit krooni kulus projekteerimisele.
Äripäev, 15.03.2011

Kui tõenäoline on, et viie või kümne aasta jooksul saab Tartu uue ujula?
See oleks helesiniste unistuste väljaütlemine. Minu teada linna arengukavas aastani 2020 ei ole uue ujula ehitamist prioriteediks seatud. Arengukava on läbi vaieldud ja ma ei tahaks ühtki objekti lisaks lubada. Tunnistan ausalt, Anne noortekeskus on aastast 2007–2008 olnud kõneaineks ja käivad tulised vaidlused selle ehitamiseks lisaraha leidmise üle.
Oleme noortele ennekõike võlgu noortekeskuse ehitamise, aga mitte uue ujula rajamise.
Tartu Postimees 21.11.2012

 Pildil eespool oli suur bassein ja tagumine, kõrgem osa oli lastebassein.

Tähtvere bassein ehitati algul sooja veega lahtiseks ujulaks. Väga tore oli talvisel ajal kuuvalgel ujuda, lumehanged basseini ääres, aga mingil ajal tehti basseinile kilehall peale.

Fotol on tagumine, lastebassein, natuke on vasakul serval näha ka suurt basseini.
Karlova kooli 2.klasside ujumistund 1991.aastal.


Endine bassein kuulub Laulupeo pst 19 kinnistu koosseisu. Kinnistu on 7109 m2 suur ja sellel asub Tähtvere tantsukeskuse hoone. 27.mail 2014 on Tartu Linnavalitsus andnud loa tennisehalli laienduseks arhitekt Kaido Kepi projekti järgi. Kuna kinnistu on üleni täis ehitatud, siis tõenäoliselt tuleb see laiendus basseini kohale.

Kommentaare ei ole: