kolmapäev, 22. oktoober 2014

Tartu jalgrattateedest


Kuhu kadus Tähe tänava punane ülekäigurada?

Kuhu kadus Roosi tänava jalgrattatee?

Ametnik vastas 1 aasta tagasi:

Valdkond:liikluskorraldus
Teema:Roosi tn. jalgrattatee

Küsimus


Kas Roosi tn.-l on veel rattatee sõidutee servas või ei ole? Jaama-Puiestee lõigul on märgistus täiesti kulunud, sealt vastu liiklussuunda üles sõites on autod mulle signaali andnud, sest nad ei näe, et seal on rattatee.

Puiestee-Peetri lõigul on mitu rattateel parkivat autot.
Küsija:Nele Nool
Esitatud:29.08.2013 10:13


Vastus


Lugupeetud Nele Nool

Roosi tänava osas oleme võtnud seisukoha, et samamoodi ei hakka markeeringut taastama, sest seal on jalgratturi ja auto kiirus, eriti veel mäest alla, sarnased ja hetkel on veel lahtine, mismoodi Roosi tänaval jalgratturite liikluskorraldust lahendada. Pigem oleks Roosi tänaval mäest üles suunas vaja jalgrattarada. Samamoodi on arutluse all Jaama tänav, kus olemasolev jalgratturite liikluskorraldus vajab paremat lahendust, seetõttu ka seal ei taastata markeeringut samamoodi.
Lugupidamisega
Vastaja:Toomas Põld
linnamajanduse osakond
koosseisuvälised teenistujad
projektijuht
toomas.pold@raad.tartu.ee
Vastatud:30.08.2013 13:13

2 kommentaari:

Anu ütles ...

Ja niimoodi on nad juba aasta aega mõelnud ja lahendust välja töötanud. Kõik lihtsalt pole nii kirkad kriidid, et saaks kiiremini.

Anonüümne ütles ...

Ja täna, pärast 2,6 miljoni euro kulutamist, ei ole Roosi tänaval isegi kulunud jalgrattarada. Kui mäest all linnaametnik teadis on auto ja ratta kiirus võrdsed, siis kuidas saab ratast paigutada jalakäijaga samale kõnniteele 2016 aasta rekonstrueerimisega? Tartu ikka oskab ...